Poslední dobou jsme vysledovali zajímavou věc…

Obrací se na nás rodiče s otázkou, zda akceptujeme u dětí výjimku ve stravování – konkrétně bezlepkovou úpravu jídel.

Je smutné slyšet, že rodiče dětí s touto stravovací úpravou mají v dnešní době, kdy se bezlepková strava dostává stále více do běžných jídelníčků, obrovský problém najít tábor, který by jim již v základu nabízel bezlepková jídla. Když jsem se před pár lety rozhodla zorganizovat první příměstský tábor, řešila jsem v prvé řadě otázku stravování. Nevěřila jsem totiž svým vlastním uším, když mi mí malí klavírní žáčci říkali, jak se během letních prázdnin na táborech občerstvovali ve fastfoodech, případně jim na stole přistála objednaná pizza. Sice zatím nejsem rodič, ale kdybych byla, určitě bych se s takovým jídlem pro své dítě nespokojila.

Vyvstala tedy otázka: Jak zajistit dětem kvalitní, vyváženou a v případě potřeby i bezlepkovou stravu?

A začalo hledání. V tu chvíli jsem pochopila organizátory táborů, že to vůbec není snadné. Ale já si řekla, že se nevzdám a že přes to prostě „vlak nejede“.

Naštěstí jsem našla skvělého dodavatele, firmu EKOLANDIA, která vaří bez dochucovadel, nakupuje suroviny od místních pěstitelů a chovatelů, využívá sezónní a čerstvé potraviny a hlavně: nabízí i bezlepkovou variantu!

A jak vlastně na táborech stravování probíhá? To se dočtete v článku Na našich táborech si děti pochutnají.